miercuri, 1 februarie 2012

POVEŞTI TEMATICE CREATE DE ELEVI


Victimele unei distracţii

De mulţi ani încoace, drogurile produc din ce în ce mai multe victime în rândul tinerilor şi nu numai. Conform unui studiu recent realizat, reiese că media de vârstă la care se începe consumul de droguri a scazut până la 11 ani.
În această situaţie s-a aflat şi Horaţiu , un tânăr de 16 ani, ce provenea dintr-o familei avută, devază in oraşul in care locuiesc ei. Povestea lui Horaţiu a început cu câteva luni în urmă, intr-un bar de noapte unde îşi sărbătorea ziua de naştere cu câţiva prieteni: Corina, o colegă de şcoală în vârstă de 18 ani ce era si însărcinată în luna a doua , Maya, colegă cu Corina si Horaţiu  , David, de asemenea coleg de şcoală cu aceştia , un băieţel de 13 ani cu o înfăţişare foarte matură pentru vărsta lui , si Răzvan , cel mai bun prieten al lui Horaţiu.
În timp ce cei 5 petreceau în club, Horaţiu a venit la prietenii săi cu 2 pliculeţe ce conţineau o pulbere albă. În acel moment , el le-a spus:
-         Vreţi să încercaţi ceva extrem ? îi întrebă în timp ce le întindea pliculeţele.
-         Dar ce sunt aceste prafuri? întrebă David curios.
-         Testează !! spuse Horaţiu dându-i pliculeţul.
David a luat pliculeţul , iar împreună cu Horaţiu a mers la baie , unde sărbătoritul i-a arătat cum se consumă aceste prafuri. Câteva ore mai tărziu , aproape toţi dintre cei 5 tineri au consumat deja cantităţi mari de diferite droguri cum ar fi Cocaina, Canabis sau Ecstasy, Răzvan fiind singurul care s-a abtinut de la a consuma aşa ceva.
Având în vedere pofta lor nestăvilită de mai multe droguri dar şi dorinţa de a se retrage într-un loc mai privat, cei 5 adolescenţi au decis să meargă acasă la Horaţiu, deoarece acesta era singur acasă, părimţii săi fiind plecaţi în delegaţie. O dată ajunşi la Horaţiu acasă , tinerii au început să consume din nou droguri în cantităţi din ce în ce mai mari , acestea fiind aduse chiar de Horaţiu , care le consuma de ceva vreme .
La scurt timp după aceasta , Horaţiu şi Corina au început să se simtă rău , manifestând stări de frică , agitaţie , sufocare , senzaţii de frig , chiar şi stări de vomă. Văzând situaţia, Razvan a sunat de urgenţă la ambulanţă. Aceasta a sosit cât aăutut de repede, i-a luat pe cei 4 tineri drogaţi şi i-a dus la spital. Între timp, Răzvan i-a sunat pe părinţii lui Horaţiu şi ai Mayei. Aceştia , la auzul veştii , au sosit cat mai repede cu putinţă , înca în stare de şoc dupa fapta propriilor copii.
O dată ajunşi la spital, tinerii au fost preluaţi de personalul medical si investigaţi pe larg. După câteva zile, când rezultatul analizelor amănunţite a sosit, medicii şi-au confimat diagnosticul: supradoză de droguri. Fiecare dintre cei 4 tineri au continuat să manifeste stări complet diferite de cele clasice. Aceştia au rămas internaţi în spital înca câteva săptămâni după acestă întâmplare nefericită. Spre surprinderea tuturor, David şi Maya şi-au revenit miraculos, rămânând ttuşi cu câteva sechele aproape nesimnificative. Spre fericirea celorlaţi părinţi, Horaţiu şi-a revenit şi el din stare deplorabilă în care se afla. Acesta a urmat apoi un tratament de dezintoxicare însă acesta a rămas cu sechele grave precum dezintegrare fizică totală. Pentru Corina, situaţia a fost şi mai neagră deoarece ea a refuzat să renunţe la copil, conştientă de faptul că acesta urma să se nască cu o multitudine de malformaţii.
Astfel, viitorul  a 4 tineri a fost ruinat într-o noapte din cauza unei distracţii necontrolate , care dus la o situţie critică ce va dura o viaţă întreagă. Adolescenţii , nici până în prezent nu sunt refăcuţi complet deoarece celor 2 tineri afectaţi mai grav li se descoperă la fiecare control din ce în ce mai multe complicatii apărute în urma unei supradoze de droguri. La scurt timp , adolescenţii au declarat că NU VOR MAI CONSUMA NICIODATĂ DROGURI , avertizându-i şi pe fumători dar şi pe cei care consump alcool , spunându-le că de la aceste 2 vicii se poate ajunge foarte uşor la droguri. Aşadar , aceştia i-au îndemnat pe tinerii de vârsta lor SĂ ÎŞI CONSTRUIASCĂ UN VIITOR FĂRĂ DROGURI !!

Perian Cezara,
Colegiul Naţional Traian Lalescu, Reşiţa,
Prof . îndrumător: Ovidiu Bădescu



Niciun comentariu: